Skip to content

Kies de juiste huurauto voor jouw situatie

Als je op reis gaat wil je natuurlijk ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk kunt genieten. Via Jouw Autohuur kun je een huurauto reserveren welke past bij wat jij op reis van plan bent.

Maar waar moet je verder op letten bij het kiezen van de juiste huurauto?

De juiste huurauto kiezen

Bij het huren van een auto zijn er altijd verwachtingen. Als je op voorhand al wegdroomt over je naderende vakantie, zie je jezelf wellicht al rijden in een auto welke al jarenlang op je bucketlist staat.

Auto-types

Mooi natuurlijk, maar houd er rekening mee dat je geen specifieke auto maar een autotype boekt. Jouw reisplannen bepalen natuurlijk wat voor type auto het beste past. Je reserveert via Jouw Autohuur altijd een autocategorie, geen specifiek merk of model. Binnen iedere categorie vallen verschillende autotypes.

Je kunt daarbij wel selecteren op kenmerken zoals airconditioning, automaat, aantal deuren etc.

Tijdens het zoeken naar een geschikte huurauto voor je vakantie zie je op onze website afbeeldingen staan bij de huurauto’s. Het gaat hier om voorbeelden die een indicatie geven van de auto die op je bestemming voor je klaar staat. Het kan dus zijn dat je ter plaatse de huurauto van het plaatje krijgt aangeboden, maar het kan ook gaan om een andere auto uit dezelfde categorie.

Die huurauto moet dan wel verder voldoen aan de eerder geboekte specificaties.

Want laten we eerlijk zijn, je moet weten waar je aan toe bent.

Nog meer op maat met onze services

Maar dat wil niet zeggen dat jij niet de perfect passende huurauto kunt vinden die past bij jouw reis!

Via Jouw Autohuur kun je namelijk ook je huurauto verder op maat maken.

Zo kun je van de volgende extra diensten gebruik maken om het nog comfortabel te maken;

  • Online check-in
  • Fastlane
  • Huren zonder creditcard
  • Extra bestuurder
  • Kinderzitje
  • Geen waarborg
  • Young Car
  • Young Driver

Een aantal zaken die we specifiek onder je aandacht willen brengen zijn het navigatiesysteem en winterbanden. Vooral omdat hier helaas niet altijd direct bij wordt stil gestaan en het wel zo handig is om er rekening mee te houden. Vooral met het oog op de weg kunnen vinden en eventuele sancties die gelden bij het ontbreken van winterbanden. Je wilt namelijk toch zorgeloos op vakantie?

Navigatiesysteem

De meeste huurauto’s die je huurt via Jouw Autohuur zijn niet standaard met een navigatiesysteem uitgerust. Wil je er toch zeker van zijn dat je op het rechte pad blijft, dan is het GPS-pakket de juiste keuze voor jou. Een navigatiesysteem is dan standaard bij de huurprijs inbegrepen.

Het navigatiesysteem krijg je bij het ophalen van de huurauto overhandigd.

Winterbanden

Als op een bestemming winterbanden verplicht zijn, dan zijn ze standaard inbegrepen bij je all-in huursom. Zijn winterbanden niet verplicht op je bestemming, maar vind je het wel fijn als je huurauto over winterbanden beschikt? Dan kun je de All-Weather/ M+S banden als extra bijboeken.

Kortom bij Jouw Autohuur proberen we alles zo te maken zodat jij snel een geheel comfortabele reis kunt gaan maken.

Deel dit item