Skip to content

Kijktips voor een leerzaam vakantiegevoel

Voor dat je op reis gaat is het altijd goed om jezelf een stuk te verdiepen in het land en de specifieke bestemming waar je naar toe gaat.  Je moet per slot van rekening wel weten wat je mag gaan verwachten want je gaat natuurlijk graag voorbereid op pad.

Natuurlijk gaan veel mensen online op zoek naar wat er zoal te zien en beleven is maar ook op TV is er het nodige te zien wat je een goed beeld kan geven over de mogelijkheden in een bepaald land.

Reisinspiratie opdoen via de TV

Er is op TV het nodige te vinden als het aankomt op reisinspiratie. Wij van Jouw Autohuur willen je een aantal kijktips geven die je nog beter voorbereiden op je reizen aan zich;

 3 op Reis

Indien je er niet bekend mee bent, 3 op Reis is een Nederlandstalig reisprogramma, uitgezonden op NPO 3. Chris Zegers, Jennifer Hoffman, Evi Hanssen, Maurice Lede en Nienke de la Rive Box laten in het reisprogramma 3 op Reis zien hoe je duurzaam kan reizen en ook dichtbij huis mooie bestemmingen kan ontdekken.

Dit programma bestaat sinds 2007 en richt zich op allerlei landen. Het heeft al een aantal spin-offs gehad in de vorm van 3 op Reis Summertime, 3 op Reis Backpack, 3 op Reis Midweek en 3 op Reis Roadtrip.

Floortje naar het einde van de Wereld

Floortje naar het einde van de wereld (ook wel kortweg Floortje genoemd) is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden door de BNNVARA op NPO 1. In dit programma draait het om portretten van mensen die op een afgelegen plek op aarde wonen.

Daarvoor loopt ze een paar dagen met hen mee om uit te zoeken wat hun beweegredenen zijn en hoe het is om op zo’n afgelegen plek te leven.

Frans Bauer in China

Bij Frans Bauer denk je wellicht niet aan meteen aan reisinspiratie maar laat jezelf eens verbazen.

Volgen Frans en Mariska Bauer op hun reizen door China!

Dat Frans dol is op Chinees eten is algemeen bekend, maar veel meer dan dat weten de Bauers eigenlijk niet van dit bijzondere land. Op hun reis komen ze er al snel achter dat de echte Chinese keuken toch iets anders is dan babi pangang en foe yong hai.  Naast de eetcultuur leren ze het land en zijn innemende bevolking kennen.

Discovery / National Geographic

Maar buiten de programma’s direct op de Nederlandse tv kun je natuurlijk ook reisinspiratie opdoen middels zenders zoals Discovery en National Geographic.

Dan hebben we het verder nog niet gehad over YouTube; want dat is pas echt een onuitputbare bron van reisinspiratie.

Kortom reisinspiratie genoeg te vinden voor welke bestemming dan ook.

Ga goed voorbereid op pad!

Wij van Jouw Autohuur zorgen natuurlijk dat alles rondom je huurauto tot in de puntjes geregeld is. Waar mogelijk informeren we je ook graag over bijzonderheden die spelen in een land, ook vooral nu met alles op het oog van de corona-situatie.

Maar jezelf verdiepen in wat er mogelijk is qua land en bestemming zorgt ervoor dat je zo zorgeloos als mogelijk kunt gaan genieten.

Dus bereid je voor en maak er iets moois van!

Deel dit item