Skip to content

Tips voor het huren van een auto

Het is altijd verstandig om goed voorbereid op weg te gaan. Zeker als je een langere tijd met de auto wilt rondtoeren of als je bijvoorbeeld naar een land gaat waar er heel andere regels zijn. Gelukkig kunnen we het voorbereiden van een roadtrip ook zien als een soort van voorpret. Waar ga je heen? Wat is er allemaal te doen en welke dorpjes kun je allemaal bezoeken tijdens je roadtrip.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom zetten we wat tips op een rijtje zodat de stress en onzekerheid van het huren van een auto in het buitenland zo minimaal mogelijk is voor je.

 

Ga voor een auto verhuurbedrijf met een all-in formule

Een optimale verzekering tijdens je huurperiode is niet altijd vanzelfsprekend. Daarnaast zit niemand te wachten op onvoorziene en bijkomende kosten. Wij, als partner van Sunny Cars, bieden daarom standaard all-in prijzen aan voor het huren van een auto, ook in het buitenland. Alles wat je nodig hebt is vooraf geregeld en betaald. Je reserveert je huurauto dus voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten.

Denk aan o.a. ongelimiteerde kilometers, schade- en diefstalverzekering, verlies en beschadiging van de autosleutel en/of papieren, 24/7 noodnummer, gratis wijzigen van bv. inleverlocatie etc. Je weet dus precies waar je aan toe bent, zonder vervelende verassingen.

 

Houd je creditcard bij de hand

Veel verhuurbedrijven vragen om creditcardgegevens. De creditcard wordt namelijk ook vaak gebruikt als garantie voor de borg, het eigen risico en eventuele schades / verkeersboetes. Sommige mensen vinden het vervelend om de verhuurder op deze manier in staat te stellen te machtigen indien er zo’n incident zich voordoet. Echter is het vaak de enige manier om een auto te kunnen huren. Kijk daarom goed in de documenten en voorwaarden. Wij van Jouw Autohuur staan ook garant zonder Creditcard. Lees meer over het huren zonder creditcard.

 

Kies niet perse een budget auto

Vaak kiezen mensen vanwege de goedkope prijs een kleinere auto. Echter is dit niet altijd even zuinig in prijs als je het vergelijkt met een luxere of grotere auto. Het hangt er vanaf waar je heen gaat, maar als je bijvoorbeeld in de bergen gaat rijden kun je maar beter een auto huren die daarvoor goed bestemd is. Een auto met een sterkere motor hoeft in dit geval niet tot het maximaal haalbare te presteren en kan op deze manier dus zuiniger rijden, wat dus weer resulteert in een goedkoper ritje. Laat je dus op voorhand goed adviseren.

 

 Let op een tank-regeling

Let op de tank-regeling. In vele gevallen kun je met een volle tank wegrijden en de auto weer met een ‘lege’ tank inleveren. Kijk dit echter goed na, vaak moet je namelijk van te voren hoge kosten neerleggen voor brandstof- en servicekosten. Het meeste geld kun je besparen door ‘full-full’ te kiezen. Je neemt de auto volgetankt mee en breng hem ook weer vol terug. Zo bespaar je de kosten maximaal.

 

Zorg voor een navigatiesysteem

Een navigatiesysteem zit in vele gevallen niet bij de service inbegrepen en wordt als extra dienst gezien. Zonde, want je kunt heel gemakkelijk je eigen navigatie meenemen, zo bespaar je ook weer extra kosten. Je kunt je eigen TOMTOM of smartphone als navigatie gebruiken en je kunt zelfs de kaarten vooraf downloaden zodat ze niet teveel data verbruiken en offline kunt navigeren. Neem wel een oplaadkabel mee, want anders is de accu halverwege leeg en zit je zonder navigatie.

 

Let op bij het afhalen en inleveren

Let goed op en controleer zowel bij het afhalen en inleveren van de huurauto of deze oké is. Noteer voor jezelf aanwezige schade en controleer of alles werkt. Maak hier waar nodig foto’s van en laat het vermelden in het huurcontract. Lever je huurauto ook altijd in tijdens kantooruren om te voorkomen dat je bij thuiskomst geconfronteerd wordt met extra kosten en schade aan de huurauto.

 

Neem het noodnummer mee

Autopech: Je weet het nooit en het is natuurlijk nooit leuk, zeker niet als je elkaars taal niet spreekt in het buitenland waar jij de auto hebt gehuurd. Check daarom of de lokale verhuurder een 24/7 hulplijn heeft en bij voorkeur een Nederlandse contactpersoon die jou kan helpen indien er schade is aan de auto of, en dat hopen we niet, je kan helpen indien er een ongeluk is gebeurd.

Deel dit item