Skip to content

Top 5 tips voor jouw volgende roadtrip!

Als je van plan bent om een roadtrip te gaan maken dan is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Want je wilt zonder zorgen op pad kunnen!

Jouw Autohuur heeft al jaren ervaring op dit gebied en heeft daarom een selectie van de beste tips gemaakt voor jouw roadtrip.

Tip 1 – Kies als verhuurlocatie de shuttleservice

Bij het boeken van een huurauto kun je een keuze maken uit ophalen op kantoor, op de luchthaven of shuttle service. De auto ophalen met de shuttle service is beduidend goedkoper. Je bent nooit langer onderweg met de bus die je op het vliegveld afhaalt dan 10 minuten en de chauffeur zet je netjes bij het kantoor af waar je vervolgens je gegevens laat invullen en je een auto krijgt aangewezen.

Van daaruit kun je met een gerust hart aan je vakantie beginnen. Goed verzekerd en tegen niet al te hoge kosten. Bespaar waar je kunt door gebruik te maken van de shuttle service. Je brengt de auto na de vakantie weer netjes terug naar de shuttle service en zij zorgen op hun beurt weer dat je zo snel mogelijk naar het vliegveld komt.

Tip 2 – Boek van te voren je navigatie

Je kunt kosten besparen door je eigen navigatie mee te nemen in plaats van er eentje te huren. Dat is natuurlijk het voordeligste.

Behalve wanneer je via Jouw Autohuur boekt, want daar is de navigatie inbegrepen in de huurprijs van de auto!

Alternatief zou je ook je smartphone kunnen gebruiken, alleen is dat wel duur in het gebruik omdat je de data-roaming moet aanzetten en je het risico loopt om kosten te maken buiten je data bundel. Ga dus voor gemak!

Tip 3 – Maak de juiste keuze waar je de auto huurt

Ga je liever pas wat later rondrijden met de huurauto dan kun je een paar dagen huur besparen door de auto niet op het vliegveld maar bijvoorbeeld in de stad te huren. Je neemt dan vanuit het vliegveld het openbaar vervoer of een taxi en huurt pas op een later moment de auto.

Op die manier bespaar je bijvoorbeeld parkeergeld als de auto daar staat terwijl je hem toch niet gebruikt.

Tip 4 – Reserveer op tijd

Zoals bij vliegreizen is het zo dat hoe langer je wacht hoe duurder het wordt. De meeste verhuurders hebben geen oneindig aantal auto’s in de verhuur, dus hoe eerder je boekt hoe meer kans je hebt op de auto van jouw keuze en op een lagere huurprijs.

Kans dat alle auto’s al verhuurd zijn wanneer je ter plaatse gaat boeken is het grootst in populaire vakantiebestemmingen.

Ga je in het hoogseizoen zorg dan dat je de huurauto al tijdig vooraf hebt geregeld via Jouw Autohuur. Zo bespaar je veel geld en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Tip 5 – Let op de tankregeling

Ga voor full-full (FF). Je neemt je huur auto vol mee en je levert hem vol weer in. Bij veel verhuurders is dit vooraf niet geregeld en rekenen ze bij het afhalen altijd een volle tank. Je betaald deze kosten dus extra, bovenop je al betaalde huur.

Ze beloven dan dat ze het betaalde bedrag terugstorten op je creditkaart als je hem weer vol inlevert. Helaas is dit vaak niet waar. Ze houden altijd een euro of 5 achter om een of andere reden. Je krijgt dus nooit het bedrag terug wat je in het begin hebt betaald. Let hier dus mee op.

Of kies voor FP

Je kunt ook kiezen voor FP. Dit wil zeggen full-payed. De eerste tank is dan betaald en je kunt hem leeg inleveren. Vaak is het wel zo dat je hiervoor meer betaald dan bij een regulier tankstation, dus de FF optie kiezen via Jouw Autohuur bespaart je zeker weer de nodige kosten.

We hopen dat onze tips je volgende roadtrip een stuk zorgelozer zullen maken! Daarnaast horen we graag of en hoe we vanuit Jouw Autohuur je van dienst mogen zijn.

Nog meer tips zie; https://jouwautohuur.nl/tips/

Deel dit item